Chinese massage

Chinese massage

Een chinese massage is een vorm van massagetherapie waarbij gebruik gemaakt wordt van druk en strijkingen om de energiebanen van het lichaam te manipuleren.

Traditionele chinese geneeskunde

Het doel van Chinese massage is om de energie van het lichaam vrij te laten stromen en de yin en yang-energieën in evenwicht te brengen. Er wordt gezegd dat Chinese massage helpt kan helpen de bloed circulatie te verbeteren, stress te verminderen, chronische pijn te verzachten en een betere algemene gezondheid te bevorderen.

Er zijn veel verschillende soorten Chinese massage met hun eigen verschillende massagetechnieken, maar ze hebben allemaal tot doel ontspanning te bevorderen en de energiestroom door het lichaam te verbeteren. Een populaire vorm is Tui Na, waarbij langzame, ritmische strijkingen worden toegepast langs de meridianen (energiebanen) van het lichaam. Andere veel voorkomende soorten zijn Shiatsu en Tuina.

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een vorm van massage waarbij druk en vingerbewegingen op het lichaam worden uitgeoefend. Het is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en heeft tot doel de energiestroom door het lichaam te verbeteren.

Shiatsu is een Japans woord dat “vingerdruk” betekent. Deze vorm van massage werd meer dan 2000 jaar geleden in China ontwikkeld en zou helpen bij het bevorderen van ontspanning, het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van stress.

Shiatsu massage wordt meestal gedaan met de persoon volledig gekleed. Als er olie op de huid toegepast wordt moeten de kleren natuurlijk wel aan de kant. De massage therapeut gebruikt beide handen om druk uit te oefenen op verschillende delen van het lichaam. Soms kan de therapeut ook ellebogen, knieën of voeten gebruiken om interne organen te bereiken.

Tuina Massage

Tuina (spreek uit als twee-nah) is een vorm van Chinese massage die wordt gebruikt om een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen te behandelen. Deze variant van Chinese manuele therapie is gebaseerd op dezelfde principes als acupunctuur en maakt gebruik van druk- en manipulatietechnieken om de energiebanen van het lichaam te stimuleren.

Van Tuina massage wordt gezegd dat het helpt bij de behandeling van aandoeningen zoals hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, vermoeidheid, angst en stress. Er wordt ook gezegd dat het de bloedsomloop verbetert, het immuunsysteem stimuleert en de algehele gezondheid bevordert.

Soorten Chinese massage

Er zijn veel verschillende soorten tuina massage, maar bij allemaal wordt druk uitgeoefend en worden de energiebanen van het lichaam gemanipuleerd. De therapeut kan zijn handen, ellebogen, knieën of voeten gebruiken om druk uit te oefenen op specifieke punten op het lichaam. Tuina massage wordt meestal gedaan met de persoon volledig gekleed, net als andere vormen van Chinese massages.

Tuina massage is een vorm van massagetherapie waarbij druk en strijkingen worden gebruikt om de energiebanen van het lichaam te manipuleren.

Therapeutisch

Chinese massage wordt over het algemeen als een veilige therapie beschouwd wanneer het wordt uitgevoerd door een opgeleide en gediplomeerde masseur. Er zijn echter risico’s verbonden aan elke massagetherapie, dus het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u met een behandeling begint.

Traditionele chinese geneeskunde

Het doel van Chinese massages is om de lichaamsenergie vrij te laten stromen en de tui-, yin- en yang-energieën in evenwicht te brengen. Deze vorm van massage stimuleert meridianen en acupunctuurpunten en is bijzonder geschikt voor de bloedcirculatie, spieren en gewrichten.

Bepaalde punten die de masseur gericht behandeld met kneden en trekken zorgen voor een van de meest effectieve therapievormen die heel wat kwaaltjes of spieren kan genezen. Niet alleen ouderen hebben profijt van het gevolg, ook jongeren kunnen genezen als een vorm van Chinese massage (of acupunctuur) wordt (preventief) toegepast.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.